2011.10.02.
23:34

Írta: kristofkristofkristof

Vallombrosa

A hétvégén voltam tájfutó versenyen, és a poén előre lelövöm: nagyon szuper volt. Vallombrosában volt, ami egy kis hegyi falu valami Firenze mellett. Igazából csak egy kolostor van ott, meg a hegyek, illetve ma már hétvégi turisták is. A kolostor egész furcsa, ott a semmi közepén, ezer méter magasan egy óriási, barokk épület. Ha nem csal meg a wiki, a kolostort a 11. században alapították, és egy egész szerzetesrend alakult ki itt, valamiféle bencés leágazás-leányvállalatként.

Szóval szombat este leautóztunk (egy paralízises macska társaságában), majd volt egy egészen komoly vacsora, amire a szervezők vendége voltam (ahogy a szállásra is), mint messziről ideszakadt tájfutó. A főszervező egy Ester nevű kedves, harmincas lány volt, illetve ott pörgött mindig a papája is, akivel beszélgetve kiderült, hogy volt idén a WMOC-n Pécsen. Aludni végül egy kupac katonával aludtam, egészen feledhető élmény volt.

A verseny maga a Coppa Italia utolsó futama volt. Az egyetlen futás vasárnap volt (mint kiderült, itt a versenyek mindig egy naposak), ahová MB-be neveztem. Ez kb. olyan mint az otthoni F21Br, ami így ráhangolódásnak nem is volt baj. Így egy 5,8km-es, 200 szintes pálya járt. Ami nem is volt, annyira megrázó, ellenben a rajtmenet, ahol szimplán felvittek a kolostor fölött magasodó hegyre, két és fél kilométerrel, ellenben 380m szinttel, ami így egy elégé strapás program volt. Itt nagyon úgy tűnt, hogy a terepnek két jellemzője van: meredek és sziklás; de aztán azon a részen ahol futottunk, már nem volt annyira kritikus. A pályámat kellemes 67 perc alatt lefutottam, egyetlen kellemetlen hibával, de pályaelemzést itt inkább nem is írok, különösen, hogy a térképem valaki másnál landolt, így azt úgysem tudnám feltenni ide. Összességében nagyon kellemes volt a futás, szép az erdő, és itt fenn még meleg sem volt. Nem tudom, hogy az olasz tájfutás jelen állása ilyen komótos-e, vagy a terep volt rázós, mindenesetre egészen rossz győztes idők születtek, és én a saját időmmel is be tudtam futni az elég csinos ötödik helyre (a huszonvalamennyiből).

 Fényképek nem, ellenben pálya lesz, ha egyszer előkerül. És bocsi a tájfutó nyelvért az azt nem értőknek, de erről csak így lehet írni (na jó, ez lehet, hogy nem igaz.)

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kristofromaban.blog.hu/api/trackback/id/tr113273217
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása